2011. május 14., szombat

Moszkva tér - Гостиница "Будапешт" Budapest Hotel

Most, hogy a napokban Budapest sikeresen átnevezte egyik legforgalmasabb terét Moszkva térről Széll Kálmán térre, nézzük meg vajon milyen Magyarországra utaló elnevezések vannak Moszkvában. Vajon van-e Budapest tér Moszkvában?

Nem vagyunk elkényeztetve!

Nincs Budapest tér, van viszont egy szálloda a Budapest hotel.  Kifejezetten elegáns négycsillagos szálloda, amelyik egy XIX. századi klasszicista épületben helyezkedik el, néhány perc sétára a Vörös tértől és a Kreml épületétől. A szállodában 116 szoba várja a vendégeket, ebből 30 lakosztály.

A Budapest Hotel bejárata

Budapest Hotel árak, információ és foglalás

Régebben magyaros ételeket is szolgáltak fel az éttermében, ma már nemzetközi a konyha.


Az egyetlen moszkvai magyar étterem az Esterházy étterem és kávéház  is bezárt, csak a cukrászdájuk üzemel, a világ egyik legrondább weboldalával rendelkező www.esterhazy.ru
( Maguk a  torták és sütemények szépek és finomak ).


Magyar-Orosz barátság emlékmű


Nemrégen felújították a magyar-orosz barátság emlékművet a moszkvai  Népek Barátsága parkban a Folyami pályaudvar (Recsnoj vokzal) metróállomás mellett amit 1976-ban avattak fel. A szobor Kisfaludi Strobl Zsigmond, illetve Je. V. Bucsevics  munkája. Az emlélkmű a 90-es évekre igen lepusztult, de most Arszenyij Zamosztyjanov "Legendák és mondák oroszokról és magyarokról" című könyve megjelenésének alkalmából rendbehozták.









A szoborból két példány készült, a másik Kőbányán a Magyar Szovjet Barátság parkban volt felállítva, pillanatnyilag a Memento Szoborparkban látható




József Attila-szobor Moszkvában


A József Attilának emléket állító alkotás a moszkvai Idegennyelvi és Irodalmi Intézet udvara ad otthon.  A költő születésének 100. évfordulója alkalmából állították a szobrot, amely Janzer Frigyes szobrászművész alkotása.

1 megjegyzés:

  1. Choosing the right hotel will ensure that your personal items are well protected and that you and your family don't have to worry about intruders.

    VálaszTörlés

A megjegyzésekhez nem szükséges regisztráció.